(¯`·._(¯`·Codul bunelor maniere·´¯)_.·´¯)
(¯`·._(¯`·Codul bunelor maniere·´¯)_.·´¯)- reguli de comportament - cum sa te comporti intr-o lume civilizata; respectand aceste reguli de comportament iti vei face viata mai frumoasa; pe forum gasiti, deasemenea, sfaturi utile referitoare la comportamentul adecvat in diverse situatii ! Tot aici gasiti si articole despre SEX ( Totul despre SEX )
Lista Forumurilor Pe Tematici
(¯`·._(¯`·Codul bunelor maniere·´¯)_.·´¯) | Inregistrare | Login

POZE (¯`·._(¯`·CODUL BUNELOR MANIERE·´¯)_.·´¯)

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Ela 22 Cluj pe Simpatie
Femeie
22 ani
Cluj
cauta Barbat
22 - 48 ani
(¯`·._(¯`·Codul bunelor maniere·´¯)_.·´¯) / Corespondenta scrisa / Corespondenta scrisa  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Georullz
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 163
Pe vremuri a scrie o scrisoare era o adevarata arta, iar  scrisoarea o placere nu numai pentru cel care o scria, ci si  pentru cel care o primea. Astazi , doar scriitorii, artistii - in  general - si indragostitii mai scriu cu pasiune scrisori. In  iuresul unei existente trepidante , majoritatea oamenilor prefera  telefonul , faxul sau internetul pentru transmiterea unor informatii.  Cu toate acestea constatam cu totii ca scrisorile nu au  disparut din viata noastra , dovedindu-si utilitatea dintotdeauna. Datorita perfectionarii mijloacelor de transport , scrisorile ajung  astazi in timp record in cele mai indepartate colturi ale lumii incit nu faptul ca mesajul pe care-l transmitem ajunge cu  intirziere ne face sa nu mai scriem... Ceea ce ne lipseste este  interesul si uneori talentul de a transmite ideile intr-o forma  eleganta. Si nu in ultimul rind ... lenea. Intr-adevar , o scrisoare  trebuie sa exprime o gindire clara , coerenta , redactata intr-un  stil ales. Chiar si scrisul trebuie sa fie ingrijit pentru a nu da dureri de cap celui care o citeste. Toate acestea presupun sa  ne rezervam un timp special pentru corespondenta , pentru alegerea  hirtiei si a plicului, terminind cu expedierea scrisorii prin  posta. Cui nu i s-a intimplat sa descopere dupa multe zile o scrisoare neexpediata dar de la care asteapta cu nerabdare raspuns? Vom vedea ca trebuie sa stim citeva lucruri importante despre  scrisoare in general pentru a putea vorbi despre bunele maniere  care trebuie sa guverneze si acest mod de a ne "prezenta" in  fata cuiva , indiferent ca este vorba despre o persoana apropiata  sau despre una oficiala.

   Exista desigur si scrisori pe care suntem obligati sa le  scriem , ceea ce reprezinta un supliciu. Dar tocmai aceasta  dificultate pe care trebuie s-o invingem da mai mare valoare  scrisului si va face scrisorile mai pretioase decit un schimb de  replici telefonice. Chiar cei care se pling de lipsa de timp nu  scapa de datoria de a raspunde scrisorilor primite. Sa intirzii  prea mult cu un raspuns inseamna o desconsiderare a corespondentului. Din aceasta intirziere pot sa rezulte animozitati , pierde- rea relatiilor sociale sau comerciale , si de aici grave incurcaturi personale sau financiare. Prin urmare , chiar daca avem motive  de a intirzia un raspuns trebuie sa confirmam primirea scrisorii. Exista insa si situatii in care putem sa intelegem de ce nu ni se raspunde. Este cazul indragostitului fara speranta ce bombardeaza  literalmente cu scrisori o tinara ce nu-i impartaseste sentimentele  sau cazul grafomanilor , cunostinte intimplatoare care ne trimit  misive , uneori interminabile , total neinteresante.

   Scrisorile exista in viata noastra si sunt necesare in  toate situatiile. Exista scrisori de afaceri dar si scrisori de  prietenie , de dragoste , unele pline de ura , de disperare , de speranta. In toate insa se va pastra stima fata de destinatar si nu  numai in formulele de politete ci mai ales prin formularea gindului  clar , in termeni adecvati textului. Pentru a atinge acest scop nu putem indica formule , reguli , pentru ca de fapt fiecare scrisoare  depinde de cultura , caracterul si educatia celui care o scrie.

   Exista totusi doua conditii : acordul dintre continutul scri- sorii si stil precum si un efort minim pe care trebuie sa-l faci pentru a te exprima pe intelesul destinatarului.

   Cind scriem sa ne imaginam ca aceste rinduri ar putea fi publicate (sa zicem) si ca ar putea fi citite de catre necunoscuti. Oricit de  intima ar fi o scrisoare, nu trebuie sa fie compromitatoare pentru nimeni. Chiar daca avem un conflict cu cineva si alegem aceasta cale pentru a-l  rezolva simtind nevoia de a-i spune citeva cuvinte care sa-l usture - ca  un "brusture", ne vom abtine. Sa nu uitam ca se compromite intotdeauna cel care foloseste cuvintele urite si nu cel care le citeste!


_______________________________________
 

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la