(¯`·._(¯`·Codul bunelor maniere·´¯)_.·´¯)
(¯`·._(¯`·Codul bunelor maniere·´¯)_.·´¯)- reguli de comportament - cum sa te comporti intr-o lume civilizata; respectand aceste reguli de comportament iti vei face viata mai frumoasa; pe forum gasiti, deasemenea, sfaturi utile referitoare la comportamentul adecvat in diverse situatii ! Tot aici gasiti si articole despre SEX ( Totul despre SEX )
Lista Forumurilor Pe Tematici
(¯`·._(¯`·Codul bunelor maniere·´¯)_.·´¯) | Inregistrare | Login

POZE (¯`·._(¯`·CODUL BUNELOR MANIERE·´¯)_.·´¯)

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
andreeamicu91 pe Simpatie
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 52 ani
(¯`·._(¯`·Codul bunelor maniere·´¯)_.·´¯) / Corespondenta scrisa / Cartea de vizita, cartea postala, vederea, telegrama  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Georullz
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 163
Chiar si pentru scurte comunicari este de preferat sa scrieti o scrisoa- re. Totusi este admis sa recurgeti si la o carte de vizita, daca textul este foarte scurt © de exemplu cind raspundeti unei invitatii sau unei  felicitari, cind transmiteti salutari sau cind recomandati pe cineva cuiva.

   Cartea postala simpla este din ce in ce mai rar folosita in corespon- denta pentru ca poate fi citita de catre oricine. Vederea insa, datorita frumusetii imaginii, este facuta sa bucure privirea tuturor. Spatiul rezervat  scrisului ne obliga sa ne rezumam la citeva idei. Cel mai bine ar fi ca aces- tea sa se refere la imaginea propriu-zisa evitindu-se platitudinile de genul  " un strop de mare si o raza de soare va trimite de pe minunatul litoral  romanesc Adina ". Lipsa de inspiratie si, de fapt, dezinteresul pentru gestul facut se traduce prin texte stereotipe :" Salutari din Vatra Dornei - familia Popescu " sau " Toate cele bune de pe minunatele plaiuri romanesti..."(si pe verso e o imagine cu un buchet de flori sau mai rau, cu...doi iepurasi). Oricum, sa nu scriem oblic. E inestetic, chiar daca unii cred contrariul.

   Iata ca ajungem si la alegerea vederilor, care nu trebuie sa fie un act gratuit ci un act de cultura. Ne vom opri la acele imagini care sunt semnificative pentru locurile pe care le vizitam, gindindu-ne si la faptul ca uneori le trimitem unor colectionari. Chiar daca Turnul Eifel este imaginea emblematica a Parisului sa nu uitam ca ea a devenit ultrabanala. De pilda, daca vizi- tam un muzeu sa alegem reproduceri ale capodoperelor care ne-au impresionat  in mod deosebit, iar pe verso sa le comentam. Sa recunoastem ca asta presupune sa ne documentam, dar merita sa facem acest efort intelectual.

   Telegrama, cu variantele ei faxul si telexul, este indicata in toate cazurile in care trebuie transmisa o comunicare deosebit de urgenta. O tele- grama nu trebuie sa cuprinda cuvinte inutile, dar nici sa fie criptica dintr-o economie exagerata, deoarece s-ar putea ca destinatarul sa nu inteleaga mesajul. Recititi schita "Telegrame" de I.L.Caragiale dar si ciorna telegramei dumneavoastra - s-ar putea sa va amuzati copios.


_______________________________________
 

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la